Olej z ogórecznika 500 ml

170,10 

Najdelikatniejszy smak oleju, jaki jadłam. Idealnie komponuje się z sałatkami lub zupami kremami, dla osób które absolutnie nie lubią smaku oleju. Zwalcza stany zapalne – tak […]

4 w magazynie

Najdelikatniejszy smak oleju, jaki jadłam. Idealnie komponuje się z sałatkami lub zupami kremami, dla osób które absolutnie nie lubią smaku oleju.

Zwalcza stany zapalne – tak właśnie działa olej z ogórecznika. Pozytywnie wpływa  na Twoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Jest niezastąpiony w leczeniu infekcji dróg oddechowych. Tak więc jego głównym zadaniem jest działanie p zapalne, antybakteryjne oraz p grzybicze. Ufff… a to dopiero początek. Powszechnie stosuje się go w kosmetologii, ponieważ przywraca elastyczność skórze, oczyszczą ja i łagodzi podrażnienia. A to wszystko  dzieje się za sprawa kwasu GLA – tak jak olej z wiesiołka. Jego działanie to wypadkowa wszystkich dobroczynnych elementów takich jak ALA pochodzących z rodzin kwasów omega 3 i omega 6, flawonoidów, który jest naturalnym antyoksydantem, saponin, które wykazują działanie pzapalne na Twój układ oddechowy. Krzemu, magnezu, potasu, żelaza i cynku, a także witaminy A , która wspomaga odporność i C działając wzmacniająco na nasz układ krążenia. Jeżeli Twoim problemem jest RZS to ten produkt jest także dla Ciebie. A wiesz co jeszcze robi? Działa odprężająco i uspokajająco.

Stosowanie oleju:

  • Spożywać profilaktycznie 1 łyżeczkę dziennie po posiłku.
  • Warto wykorzystać go w kuchni. Olej ten to świetny dodatek do sałatek, majonezów i past.

Warto wiedzieć przed użyciem:

  • Jeśli jesteś alergikiem to musisz wiedzieć, że produkt jest w pełni naturalny, jego skład to wyłącznie tłoczony na zimno olej.
  • Produkt należy zużyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji, która znajduje się na opakowaniu.
  • Olej należy przechowywać w ciemnej, szklanej butelce, z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w lodówce.
  • Nie smaż na nim.

Jak można wykorzystać olej z ogórecznika ?

  • Idealnie komponuje się z pieczywem  – zamiast masła i margaryny
  • Świetny do maczania pieczywa
  • Jako sos sałatkowy lub do polania surówek
  • Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie stosowana jest oliwa z oliwek lub inne oleje roślinne
  • Do twarogu, jogurtów, kefirów i porannej owsianki
  • Do polewania gotowanych warzyw i ciepłych potraw: mięs, ziemniaków, brokułów,
  • Jako dodatek do zup, kremów

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z ogórecznika 500 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *