Poleca się głównie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych.
Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych.
To naturalna przyprawa o intensywnym aromacie i smaku, która dodaje potrawom charakterystycznego smaku i zapachu. Cząber ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne, co wpływa korzystnie na zdrowie organizmu. Jest to produkt najwyższej jakości, który nie zawiera dodatków chemicznych i jest wolny od sztucznych barwników. Cząber to doskonały wybór dla miłośników naturalnych przypraw, którzy cenią sobie intensywny smak i aromat w swoich daniach.
Sposób przechowywania ziół:
Przechowywać w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od światła słonecznego.
Ciąża i karmienie piersią:
W większości przypadków zioła nie powinny być stosowane przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią, jak i również małe dzieci. W razie pytań skonsultuj się z lekarzem.
Reakcje alergiczne:
Zioła tak jak każde inne produkty niezależnie od ich klasyfikacji również mogą wchodzić w interakcje z lekami oraz wywoływać reakcje alergiczne.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.