Chroni i naprawia – tak działa tłoczony na zimno olej z lnianki. Jeśli szukasz naturalnego produktu, który przyśpieszy proces gojenia się ran, odleżyn, oparzeń i owrzodzeń to ten olej spełni swoje zadanie.
Co więcej, możesz stosować go zewnętrznie w celu zmniejszenia objawów atopowego zapalenia skóry i jako środek o działaniu antyalergicznym, przeciwzapalnym i pielęgnacyjnym. Spożywając regularnie olej z lnianki sprawisz, że będzie chronił wątrobę, serce, naczynia krwionośne, trzustkę, jelita i nerki jednocześnie wpływając na poprawę odporności całego organizmu. Bo ten wyjątkowy olej potrafi aktywnie pobudzać wydzielanie żółci, opóźniać procesy starzenia się tkanek, regulować poziom lipidów i cholesterolu we krwi, normalizować poziom cukru we krwi, a wzmacniając ściany naczyń krwionośnych zapewni ochronę czerwonych krwinek przed przedwczesnym rozpadem oraz tworzeniem się zakrzepów.
Olej z certyfikatem ekologicznym!
Jeśli dodać do tego pozytywny wpływ na wzrok, poprawę pamięci i koncentracji czy łagodzenie objawów artretyzmu i reumatyzmu to olej z linianki zasługuje na Twoje zaufanie.
Stosowanie oleju:
- Spożywać profilaktycznie 1 łyżeczkę dziennie po posiłku.
- Warto wykorzystać go w kuchni. Olej ten to świetny dodatek do sałatek, majonezów i past.
Warto wiedzieć przed użyciem:
- Jeśli jesteś alergikiem to musisz wiedzieć, że produkt jest w pełni naturalny, jego skład to wyłącznie tłoczony na zimno olej.
- Produkt należy zużyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji, która znajduje się na opakowaniu.
- Olej należy przechowywać w ciemnej, szklanej butelce, z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w lodówce.
- Nie należy go używać do gotowania, pieczenia i smażenie. Poddany obróbce cieplnej traci cenne właściwości.
Jak można wykorzystać olej z lnianki?
- Idealnie sprawdzi się do past, będzie wspaniałym dodatkiem oraz poprawi konsystencje pasty i ułatwi łączenie się składników
- Jako sos sałatkowy lub do polania surówek
- Do twarogu, jogurtów, kefirów, koktajli i porannej owsianki
- Do polewania gotowanych warzyw i ciepłych potraw: mięs, ziemniaków, brokułów,
- Idealny do pieczywa
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.