Olej antycellulitowy z wanilią [100 ml]

64,99 

Poprzednia najniższa cena: 0,00 .

Cellulit, obrazowo porównywany do skórki pomarańczy, powstaje wtedy, gdy pod skórą gromadzi się zbyt dużo wody lub tłuszczu. Jest to głównie problem natury estetycznej, który jednak […]

59 w magazynie

Cellulit, obrazowo porównywany do skórki pomarańczy, powstaje wtedy, gdy pod skórą gromadzi się zbyt dużo wody lub tłuszczu. Jest to głównie problem natury estetycznej, który jednak niejednej kobiecie spędza sen z powiek.

Cellulit to rodzaj zmian zwyrodnieniowych w tkance podskórnej. W zależności od rodzaju podłoża, na którym powstaje, wyróżniamy dwa jego rodzaje:

  • cellulit wodny (twardy)
  • cellulit tłuszczowy (miękki)

Powodem powstania pierwszego jest nadmierne gromadzenie wody i toksyn w tkankach. W konsekwencji następuje rozrost i nierównomierne rozmieszczenie lipidów w tkance podskórnej. I cellulit gotowy. Ten rodzaj najczęściej występuje u osób, które utrzymują w miarę stałą wagę.

Przyczyną cellulitu tłuszczowego jest rozrost komórek tłuszczowych, w wyniku czego powstają grudki. Te uciskają na naczynka, więc sprawne usuwanie wody i toksyn z tkanek staje się niemożliwe. Osoba z takim cellulitem ma fałdy i obrzmienia przypominające pikowaną kołdrę. Najczęściej występuje u osób mało aktywnych fizycznie. Może pojawić się także u kobiet, które szybko i dużo straciły na wadze.

Cellulit może dopaść każdego. Dlatego jeżeli już go masz, albo masz tendencję do jego powstawania zadziałaj profilaktycznie stosując mój balsam olejowy.

Składniki zawarte w oleju:

  • Macerat z guarany – Antycellulitowe działanie guarany obejmuje zarówno termogenezę, silne hamowanie lipogenezy jak i inne mechanizmy, które łącznie decydują o jej skuteczności. Dotychczasowe badania potwierdzają, że guarana idealnie nadaje się do użycia w produktach antycellulitowych i produktach regulacji tkanki tłuszczowej. Wyciąg z guarany znajduje również zastosowanie w przypadku zaburzeń związanych z naczyniami krwionośnymi, takimi jak żylaki, pękające naczynka, zwiększona przepuszczalność i oporność naczyń włosowatych, obrzęk związany z przepuszczalnością i osłabieniem naczyń krwionośnych. Ponadto w kosmetykach normalizujących wydzielanie sebum i regenerujących naskórek.Olej z pestek winogron
  • Olej z pestek winogron – sprawi, iż skóra będzie nawilżona i aksamitna. Jest to idealny antyoksydant.
  • Macerat z żeń-szenia – Korzeń żeń-szenia znajduje zastosowanie w kosmetykach ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne i antycellulitowe. Składniki zawarte w żeń-szeniu hamują syntezę kwasów tłuszczowych i zwiększają tempo ich rozpadu. Żeń-szeń ma także działanie rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie skóry, ułatwiające odnowę skóry i włosów. Macerat z żeń-szenia jest składnikiem wielu znanych kosmetyków regenerujących i odmładzających. Żeń-szeń zawiera m.in.saponiny triterpenowe (zwane ginsenozydami) glikozydy, witaminy (B1, B2, C), proteoglikan – panaxans i aminokwasy. Jak działa:
    – regenerująco i odmładzająco poprzez pobudzanie procesów naprawczych i stabilizujących równowagę komórkową,
    – poprawia ukrwienie skóry
    – wzmacnia odporność organizmu jako adaptogen
    – antyoksydacyjni
    – antycellulitowo
  • Olej z zielonej kawy – Główne składniki aktywne oleju to – metyloksantyna (kofeina), trigonelina, polifenole (głównie kwas chlorogenowy, kawowy i ferulowy), węglowodany (mannoza, galaktoza, arabinoza), lipidy (głównie kwas linolowy), diterpenoidy. Niezwykłe właściwości kosmetyczne wynikają przede wszystkim z zawartości ksantyn i polifenoli, które wpływają na efekt lipolityczny. Kofeina ma doskonałe powinowactwo do komórek naskórka, łatwo w nie wnika; polifenole wpływają na aktywację termogenezy. Dzięki wyjątkowemu składowi oleju z nasion kawy – produkt ten jest polecany jako składnik o działaniu antycellulitowym i regulującym tkankę tłuszczową. Surowiec ten wykazuje też – dzięki polifenolom i metabolitom kofeiny – działanie antyoksydacyjne, wzmocnione dodatkowo tokoferolami zawartymi w oleju słonecznikowym. Dzięki takim właściwościom – surowiec jest wykorzystywany jako preparat chroniący skórę i włosy przed procesami utleniania. Udowodniono także, że olej z kawy jest środkiem promieniochronnym (działa jak selektywny filtr promieniowania o długości fal 280-320nm), jest więc wykorzystywany w kosmetykach fotoochronnych. Badania wykazały także działanie przeciwzapalne i łagodzące.

Uwagi i przeciwwskazania:

  • Bezpieczny dla kobiet w ciąży i w okresie laktacji 
  • Do użytku zewnętrznego
  • Zawsze świeży
  • Do produkcji kosmetyku użyte zostały oleje nierafinowane, niefiltrowane, zimnotłoczony
  • Olejek eteryczny waniliowy- zapach piękny, kojący, słodki.

Przechowywanie: Należy przechowywać z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w lodówce.
Objętość: 100 ml
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia
Skład: Paullinia cupana (guarana) fruit, Heliantus annuus seed oil, Paulinia cupana (guarana ) fruit exstract, Panax ginesng, Panax ginseng extract, Vitis vinifera seed oil, Coffea arabica seed oil, vanilia plantifolia fruit extract, wanilin.

Opinie

  1. Dorota Frączek (zweryfikowany)

    Zadziałał na mój cellulit 🙂
    Jest jeden minus, mogłaby być większa pojemność minimum 200 ml.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *