Olej do mycia twarzy [100ml]

78,00 

Poprzednia najniższa cena: 0,00 .

Kiedyś myślałam, że ta pielęgnacyjna to katastrofa. Jednak jak przyjrzeć się bliżej i wrócić pamięcią do lekcji chemii to wiemy, iż tłuszcz najlepiej usunąć innym tłuszczem, […]

80 w magazynie

Kiedyś myślałam, że ta pielęgnacyjna to katastrofa. Jednak jak przyjrzeć się bliżej i wrócić pamięcią do lekcji chemii to wiemy, iż tłuszcz najlepiej usunąć innym tłuszczem, a nie detergentem. Te mają zgubny wpływ na naszą skórę, a te w szczególności znajdują się w płynach micelarnych, żelach do mycia itp. 

Niszczą naturalny płaszcz hydrolipidowy, a to doprowadza do jej wysuszania i podrażniania. 

Z tego względu dużo lepszym rozwiązaniem są olejki do mycia twarzy. Nie tylko skutecznie oczyszczają skórę z pozostałości kosmetyków kolorowych, zanieczyszczeń i nadmiaru sebum (tłuste rozpuszcza tłuste!), ale są do tego niezwykle delikatne. Nie naruszają naturalnej warstwy ochronnej – wręcz ją wzmacniają. Olejki naturalne do twarzy to witaminy i cenne substancje odżywcze, które bardzo dobrze pielęgnują skórę. 

Jak go zastosować?

Dosyć prosto – umyj ręce, nanieś oleje na twarz i wmasowuj w skórę  poprzez minutowy masaż. Czysty ręcznik zmocz w ciepłej wodzie i przyłóź go do twarzy . Jeżeli masz cerę naczynkową użyj zminej wody. Zetrzyj wszystko z twarzy . Potem użyj ręcznika z zimną wodą. Poprzez ten rytuał z twarzy pozbędziesz się niedoskonałości, skóra będzie gładka i oczyszczona. 

  • Olej z lnu – Olej lniany to naturalne, bogate źródło kwasu linolowego oraz linolenowego, pomaga uregulować skład sebum, uspokaja cerę, oczyszcza ją i zwalcza trądzik. Przy tym nie wysusza skóry. Dlatego świetnie sprawdzi się do pielęgnacji skóry twarzy. Jest polecany nie tylko do skóry tłustej, doskonale sprawdzi się też na suchej, podrażnionej skórze – delikatnie będzie ją nawilżał, a dzięki temu, że szybko się wchłania i może być stosowany na co dzień.
  • Olej z jagódOlejek z nasion jagód wygładza zmarszczki, a także zwiększa elastyczność skóry oraz wyrównuje jej koloryt. Olejek ten jest wyjątkowo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, a w szczególności w kwas linolowy omega-6, dzięki czemu skutecznie chroni oraz regeneruje skórę. Czyni to również poprzez stymulację wewnątrzkomórkowego utleniania, pomagając przywrócić równowagę wodną i tłuszczową w hydrolipidowym filtrze skóry. Wyjątkowo lekka konsystencja olejku z owoców goji sprawia, że jest on idealny do stosowania w delikatnym obszarze skóry wokół oczu, gdzie bogatsze produkty często sprzyjają powstawaniu brzydkich, drobnych prosaków, które często pojawiają się na powiekach i skroniach.
    Właściwości oleju:
    – głębokiego nawilżania i poprawy kolorytu cery,
    – aktywowania produkcji włókien kolagenowych, poprawiających gęstość i sprężystość skóry,
    – redukcji przebarwień skry,
    – pielęgnacji delikatnej cery wokół oczu,
    – zapobiegania zmarszczkom i matowieniu cery,
              – stymulowania i ochrony skóry
              – zapobiegania powstawaniu prosaków wokół oczu.
  • Olej z pestek moreli – Doskonale nawilża i wygładza skórę. Pozostawia ją przyjemną w dotyku. Właściwości oleju:
              – Jest stosowany jako środek niwelujący zmarszczki.
              – Pobudza funkcje skóry, utrzymuje optymalny poziom wody w komórkach.
              – Posiada właściwości regeneracyjne.
              – Zapobiega swędzeniu, pieczeniu i wysuszaniu skóry. Jest odpowiedni również dla niemowląt, a także osób o skórze bardzo wrażliwej i alergicznej.
              – Idealnie się sprawdza do masażu. Poprawia wówczas jędrność, napięcie i elastyczność skóry.
              – Regularnie dodawany do kąpieli poprawia kondycję skóry oraz pozostawia ją przyjemnie miękką. Dodatkowo może pełnić funkcję aromatyczną.
             – Polecany do pielęgnacji partii ciała narażonych na występowanie rozstępów.
             – W metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów (OCM) jest olejem bazowym odpowiednim dla cery suchej i wrażliwej.
  • Olej z pestek dzikiej róży – Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno działa antyoksydacyjnie, regenerująco, wzmacniająco i łagodząco. Może być stosowany w pielęgnacji cery dojrzałej, z przebarwieniami i bliznami. Zalecany w kuracji przeciwzmarszczkowej, jako środek gojący, redukujący blizny pourazowe, potrądzikowe i rozstępy. Olej z dzikiej róży  to nierafinowany olej pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno całych owoców dzikiej róży Rosa canina. Olej z dzikiej róży ma wyjątkowy skład. Zawiera naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Jest bogaty w karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (44%), kwasu a-linolenowego (23,5%) i kwasu oleinowego (22,35%). Ma intensywny pomarańczowo-czerwony kolor.
  • Olej z trawy żubrowej – Kumaryny zawarte w trawie żubrowej posiadają właściwości nawilżające, antybakteryjne i zmiękczające.
  • Algi, spirulina – Jest bogatym źródłem: 
              – protein,  
              – witamin B12, A, E.
              – aminokwasów
              – kwasów tłuszczowych: kwas gamma-linolenowy (GLA)
              – minerałów potas, wapń, magnez, cynk, selen, fosfor, 
              – kompleksów cukrowych
              – enzymów.
    Cudowne właściwości alg znano już 1000 lat temu. Chińczycy jako pierwsi przygotowywali z wysuszonych wodorostów specjalny proszek, który miał ich zdaniem upiększać i odmładzać organizm. W 1980 roku spirulina została wprowadzona po raz pierwszy na rynek jako produkt naturalny najwyższej klasy. Od tego czasu przeżywa swój „wielki powrót”.  Jest najczęściej badaną algą, obiektem intensywnych badań i przedmiotem tysięcy prac naukowych.
  • Spirulina jest używana jako surowiec kosmetyczny o specyficznych walorach witaminowych oraz wykorzystywana jako składnik do produkcji kosmetyków oraz do barwienia mydeł ręcznie robionych. Spirulina: intensywnie nawilża wysuszoną i zmęczoną skórę całego ciała, powodując zadziwiające efekty już po pierwszym zastosowaniu:
               – odżywia i ujędrnia
               – poprawia wygląd i koloryt skóry
               – likwiduje trądzik oraz zmiany skórne spowodowane trądzikiem
               – likwiduje niepożądane wypryski przebarwienia oraz zaczerwienienia
               – przynosi ukojenie popękanej i łuszczącej się skórze
               – wspomaga likwidację cellulitu
    Spirulina działa na skórę jak serum,  które maksymalnie i natychmiast po kuracji poprawia ukrwienie, reguluje czynności gruczołów łojowych, poprawia koloryt skóry oraz jej wygląd, co zauważalne jest niemalże natychmiast. Przy tym pomaga regulować równowagę równowage kwasowo – zasadową, dzięki czemu cera staje się elastyczna. Wzmacnia naczynia krwionośne, chroniąc je przed pękaniem. Spirulina nie tylko skutecznie zapobiega powstawanie na skórze znienawidzonych cienkich czerwonych „pajączków” ale również wzmacnia płaszcz wodni-lipidowy skóry, który chroni ją przed szkodliwym wpływem środowiska. Zawarty w tym produkcie kwas alginowy oczyszcza tkanki z produktów przemiany materii.
  • Olej ze słonecznika – Gdy słyszysz o oleju słonecznikowym, w pierwszej kolejności myślisz o kuchni. Olej ze słonecznika jednak znakomicie sprawdza się także jako 100% naturalny kosmetyk do twarzy, ciała i włosów. Genialnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i wpływem zanieczyszczeń środowiska, radzi sobie z trądzikiem i tłustą cerą. Pozostawia skórę świeżą, promienną i nawilżoną. Przeczytaj, jak stosować olej słonecznikowy w kosmetyce i poznaj jego 8 cudownych właściwości:
                – Wzmacnia naturalną warstwę ochronną skóry.
                – Regeneruje i zmiękcza naskórek.
                – Działa przeciwzapalnie i pozwala na skuteczniejszą walkę z trądzikiem i wypryskami na skórze.
                – Nie powoduje powstawania zaskórników.
                – Ma działanie antyoksydacyjne.
                – Reguluje wydzielanie sebum.
                – Redukuje ilość wolnych rodników w skórze.
                – Zwiększa elastyczność i spowalnia proces starzenia skóry.
    Olej słonecznikowy jest szczególnie polecany dla skóry tłustej i mieszanej.
  • Olej  z czarnej porzeczki– Zmniejsza stany zapalne i przyspiesza gojenie przy atopowym zapaleniu skóry, wypryskach, trądziku i egzemie. Doskonały do olejowania włosów w kuracjach przeciw wypadaniu włosów oraz w chorobach skóry głowy takich jak łuszczyca, łupież czy zapalenie mieszków włosowych. Sprawdza się zarówno w pielęgnacji i wspomaganiu leczenia chorób skórnych, jak również błon śluzowych i zakażeń narządów płciowych.
                  – Wykazuje działanie przeciwreumatyczne.
                  – Wzmacnia naczynka krwionośne.
                  – Łagodzi, koi i goi rany po oparzeniach i odleżyny.
                  – Działa ochronnie na skórę – doskonale chroni przed wolnymi rodnikami i infekcjami.
                  – Działa przeciwalergicznie – wzmacnia barierę lipidową skóry.
                  – Spowalnia procesy starzenia i wiotczenia skóry – napina, uelastycznia, odmładza.
                  – Doskonały dla cery problematycznej
                 – Kwasy tłuszczowe GLA i ALA zmniejszają stany zapalne, regulują wydzielanie sebum, chronią i odżywiają.
                 – Witamina E działa przeciwstarzeniowo i fotoochronne, a także kojąco na podrażnioną skórę.
                 – W metodzie OCM wskazany jest dla cery suchej, problematycznej, naczynkowej i dojrzałej

Jak stosować olej do mycia twarzy ?

Na dłonie, na sucho zaaplikuj jedną pipetę i rozsmaruj po całej twarzy. Masuj około 5 minut. Olej wraz z zawartym w nim emulgatorze świetnie rozpuści zabrudzenia oraz tłuszcz, który także jest zabrudzeniem. Następnie zwilż dłonie i przeprowadź czynność jeszcze raz. Zmyj letnią wodą i gotowe . Możesz zastosować także oczyszczanie dwuetapowe do czego gorąco namawiam. Po etapie mycia olejem zastosuj żel według zaleceń.

Uwagi i przeciwwskazania:

  • Naturalny,
  • Nie testowany na zwierzętach,
  • Zawsze świeży
  • Odpowiedni dla kobiet w ciąży i karmiących piersią,
  • Reakcja na dany produkt jest kwestią indywidualną. W celu wyeliminowania możliwości wystąpienia objawów niepożądanych przed zastosowaniem nowego produktu wykonaj próbę uczuleniową na małym fragmencie skóry (np. za uchem).

Przechowywanie: Należy przechowywać z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w lodówce.
Objętość: 100 ml
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia
Skład: Linum ussitatissimum L, Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil, Vaccinium myrtillus L, bluberry, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Hierochloe Odorata Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Spirulina Platensis Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seeds Oil, Glyceryl Citrate\Lactate\ Linolate \Oleate , Polyglyceryl-4 Cocoate, Polyglyceryl -3 Caprate, Glyceryl Caprytase, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Vanillin

  • W produkcie zapach nadaje olejek eteryczny waniliowy, który może być alergenem

Opinie

  1. Agnieszka (zweryfikowany)

    Muszę przyznać ze dość sceptyczne podeszłam do mycia twarzy olejkiem, wydawało mi się to procesem długim i skomplikowanym, aż do teraz, po zakupie tego olejku nie wyobrażam sobie innego mycia, skóra po nim jest rewelacyjna mega dopieszczona, a mam skórę wrażliwą problematyczną , naczynkową z czerwonymi krostkami i ten olejek jest rewelacyjny, cudownie się nim myje twarz. Gorąco polecam wszystkim.

  2. Olej (zweryfikowany)

    Muszę powiedzieć że ten olej powinna mieć kazda z nas która korzysta z produktów pani Ewy. Od tego oleju każda z nas powinna zacząć. Myje a jednocześnie pielęgnuje.

    • Ewa

      Dzień dobry, to jest święta prawda. Pozdrawiam Ewa

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *