Olej z awokado [50 ml]

47,00 

Poprzednia najniższa cena: 0,00 .

Olej awokado jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość witamin A i E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Właściwości kosmetyczne oleju awokado:

Nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oleju awokado regenerują skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody). Olej z awokado zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący. Olej z awokado zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami. Pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy. Olej awokado jest zaliczany do grupy olei gęstych. Z tego względu np. w masażu mieszany jest z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli).

Ja osobiście stosuje go od wielu lat jako nawilżenie podczas zabaw na świeżym powietrzu w upalne dni. Idealnie nawilża i koi. Wieczorem po kąpieli dodaję do do masła kokos-śliwka co potęguje działanie antyoksydacyjne. Wiadomym jest, iz słońce syntezuje witamine D , ale tez przyspiesza proces jej starzenia się. Dlatego nawilżajmy, mawadniajmy, chrońmy i dobrze się bawmy. Zastosowanie: można bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do maseł i balsamów. 50 ml.

2 w magazynie

Skąd pomysł, aby wprowadzić ten produkt jako surowiec farmaceutyczny do oferty? Odpowiedz jest prosta.

Jego konsystencja, aromat, możliwości nawilżenia oraz właściwości antyoksydacyjne jest olbrzymia. Może po kolei:
Olej awokado jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość witamin A i E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Właściwości kosmetyczne oleju awokado:

Nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oleju awokado regenerują skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody). Olej z awokado zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący. Olej z awokado zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami. Pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy. Olej awokado jest zaliczany do grupy olei gęstych. Z tego względu np. w masażu mieszany jest z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli).

Ja osobiście stosuje go od wielu lat jako nawilżenie podczas zabaw na świeżym powietrzu w upalne dni. Idealnie nawilża i koi. Wieczorem po kąpieli dodaję do do masła kokos-śliwka co potęguje działanie antyoksydacyjne. Wiadomym jest, iz słońce syntezuje witamine D , ale tez przyspiesza proces jej starzenia się. Dlatego nawilżajmy, nawadniajmy, chrońmy i dobrze się bawmy. Zastosowanie: można bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do maseł i balsamów.

Uwagi i przeciwwskazania:

  • Bezpieczny dla kobiet w ciąży i w okresie laktacji 
  • Do użytku zewnętrznego
  • Zawsze świeży
  • Do produkcji kosmetyku użyte zostały oleje nierafinowane, niefiltrowane, zimnotłoczone
  • Bez alkoholu

Przechowywanie: Należy przechowywać z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w lodówce.
Objętość: 50 ml
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia
Skład: Avocado oil

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z awokado [50 ml]”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *